В Ісламському культурному центрі в Києві провели обшук, силовики «підкинули книжки» – муфтій

Зранку 6 березня правоохоронці провели обшук в Ісламському культурному центрі в Києві і «підкинули книжки», заявляє муфтій Саїд Ісмагілов у Facebook.

«На місці в ранковий час був присутній лише охоронець. Була пред’явлена постанова на обшук та на пошук літератури, «що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію». Охоронцю заборонили здійснити телефонний дзінок, покликати інших понятих, викликати співробітників Ісламського культурного центру», – написав Ісмагілов.

Він заявив, що силовики «розділилися на кілька груп».

«Охоронець фізично міг знаходитись лише з однією групою. Поки він за вимогою відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лома виломали двері в книжкову крамницю і проводили там обшук без представників Ісламського культурного центру. Були підкинуті в книжкову крамницю та до вчительської кімнати у гімназії вісім книжок, що потім пред’явили охоронцю як вилучені докази», – сказав Ісмагілов.

За його словами, одночасно відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку – шейха Таріка Сархана. Ісмагілов стверджує, що йому під морозильну камеру підкинули дві книжки, які потім нібито вилучили як докази.

leave a reply: